ΝΙΚΗ και Καραμανλής: Η ορθοτόμηση της αληθείας



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Έλεγε ένας Λιβανοαμερικάνος ποιητής και φιλόσοφος, ο Χαλίλ Γκιμπράν: «Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα. Τα βλέπουμε σύμφωνα με το ποιοι είμαστε εμείς».


         Η υποψηφιότητα που μπορεί με λίγο κόπο και ψυχικό λίγο πόνο να ορθοτομήσει η Νίκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας (2025) και να βλέπει και τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα και να τα βλέπει και σύμφωνα με το ποια είναι η ίδια, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Καραμανλής.


         Η άποψη μου είναι ότι η Νίκη πρέπει να κινηθεί πρώτη στη συζήτηση ονόματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας (2025) και να υπονοήσει τον Κώστα Καραμανλή.


         Ο ρεαλισμός δεν είναι κάτι που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει, όταν βρίσκουμε κάτι στην ψυχή μας, κάτι που να συγκολλάει με ότι δε θέλουμε επακριβώς, αλλά το προφέρουμε για να ορθοτομήσουμε, ερμηνεύσουμε σωστά και το αληθινό νόημα της συναίνεσης για την επανάκτηση της αξιοπρέπειας και τι μπροστά και τι πίσω χρειάζεται να κάνουμε και με ποια πρόσωπα για να ξαναπατήσουμε καλά.


         Η Νίκη μπορεί να σκεφτεί φωναχτότερα κι έτσι να συμπέσει πρώτη με τις σκέψεις που κι άλλοι κάνουν εκτός της Νίκης.


         Θα μπορούσε να προτείνει εμμέσως με σκέψεις τον Καραμανλή.


         Το έμμεσο άλλα άμεσο ΟΧΙ του Καραμανλή στο Σχέδιο Ανάν κι ύστερα τα κλάματα του Παπαδόπουλου στη Κύπρο. Το ΟΧΙ στα Σκόπια. Το ΟΧΙ στους αμερικανικούς αγωγούς. Ο ερχομός των Κινέζων στον Πειραιά που ήταν δική του εμμονή κι επιμονή ως τέλους. Η σεβαστική στάση που είχε απέναντι στον Χριστόδουλο και την Εκκλησία και μυστηριακά ακόμη.


         Πολλά μας χωρίζουν και πολλά μας ενώνουν καμιά φορά. 


         Τι είδους όμως χρειαζούμενος είσαι για τον τόπο, τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία κι εμάς, αν δεν μπορείς να βλέπεις τα πράγματα και όπως είναι στην πραγματικότητα αλλά και σύμφωνα με το ποιοι είμαστε εμείς.


 

                                                              Κ.γ.Π. /  

Δημοφιλείς αναρτήσεις