Η πολιτική φτιάχτηκε για να εμπνέει


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δε σας κρύβω ότι είδα έναν εξαιρετικό Λυκούργο Μαρκούδη στην τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά· αν κι έχω συνομιλήσει μαζί του, ένα δυο φορές ραδιοφωνικά για τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου. 

Ειλικρινά με παρέσυρε να νομίζω ότι η Ορθοδοξία κι ο Ελληνισμός έχουν ακόμη πρόσωπα που μπορούν να στέκονται καλά και με άνεση· με χάρισμα και με πειθώ· με όση γνώση χρειάζεται σ’ έναν πολιτικό γιατί ο πολιτικός δεν είναι ειδικός, αλλά πολιτικός.

Ήταν απλός, άνετος, λογοτεχνικός, εύστοχος, έτοιμος, εύστροφος, γνωστικός.

Η πολιτική δεν έχει φτιαχτεί για να επιλύει όπως νομίζουν οι περισσότεροι αλλά πρωτίστως για να εμπνέει.

Δεν ήξερα για τον Λυκούργο Μαρκούδη ότι μπορεί να το κάνει αυτό ως πολιτικός, ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νίκη τόσο με όσα λέει ή τον τρόπο που τα λέει, ή με την παρουσία του, το ήθος που φέρει.

Εμείς δεν ασχολούμαστε ενεργά με τα πολιτικά κι ούτε θα γίνει αυτό μέχρι να πάψουν να κρατάνε τα χέρια μας να γράφουμε πνευματικά, ούτε προβάλλουμε υποψηφίους καλύτερους και χειρότερους, αλλ’ αν δεν είναι να πεις για έναν άνθρωπο ότι το πάει το θέμα λίγο παρακάτω για την πολύπαθη ανάκτηση της αξιοπρέπειας τ' Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στο προζύμι όλου αυτού, τότε, δεν κάνεις καλά. 

Με τα ίδια κίνητρα μιλήσαμε πριν λίγες μέρες και για την υποψηφιότητα με τη Νίκη του ήρωα Κώστα Κυριακού.

Κ.γ.Π /



Δημοφιλείς αναρτήσεις