Του Ακαθίστου χωρίς Κωνσταντίνουπολη





ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


 Το ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε είναι είδηση παλιά.

Τον Μάρτιο του 2021, δυο μήνες πριν φύγει για τη χαρά του Κυρίου του, στη τελευταία Θεία Λειτουργία του, «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήδη ξεκίνησε…», είπε ο πατήρ Ανανίας Κουστένης.

Και, τώρα, τι κάνουμε εμείς;

Κανονικά, απ' όλα αυτά, αν έλθουν, θα πάρουμε πίσω την Πόλη, αλλ' αν θέλει ο Θεός ακυρώνει κιόλας, γιατί και στα μικρά και στα μεγάλα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός.

Σήμερα είναι Σάββατο του Ακαθιστού αλλ' άμα το λες το Τη Υπερμάχω και δε σκέφτεσαι την ίδια ώρα να παφλάζει και κανένα κύμα στη Κωνσταντινούπολη με σένα μέσα και τους δικούς σου, να έχετε έλθει πίσω στα δικά σας, να είναι εκεί μέσα το σπίτι σας και τα παιδιά σας, άμα δεν είσαι σ' αυτή τη διάθεση, να πούμε, κι είσαι στο θέμα ότι ήρθαμε για την πίστη μας, την υγεία μας, για το καλό της περιόδου, το ένα και το άλλο μας, να πούμε, τότε, ίσως ακυρώσει ο Θεός, γιατί δεν είναι έτσι, δεν είναι έτσι.

Τη Υπερμάχω και του Ακαθίστου είναι εκ των πραγμάτων Κωνσταντινούπολη κι αμέσως σκέψη μέσα στην Αγιά Σοφιά και να κάνεις και καμιά φαντασία, να πούμε, την ώρα που το λες, ότι πήραμε πίσω την Πόλη και τα λοιπά.

Φαντασία το καταντήσαμε. Αλλ' ούτε αυτή.

Η Παναγία θέλει να πάμε πίσω.

Κ.γ.Π./

Δημοφιλείς αναρτήσεις