Τα πρόσωπα πίσω από το βιβλίο

 



Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Βατάτζης, ο Πατέρας των Ελλήνων" του Κώστα Παναγόπουλου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

Για το βιβλίο μίλησαν η Δήμητρα Αγγελοπούλου - Δρ. Γλωσσολογίας, η οποία αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη σε σχέση και με τον μακαριστό αρχιμ. Ανανία Κουστένη, ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος τόνισε την αξία του βιβλίου "Βατάτζης, ο Πατέρας των Ελλήνων", ως εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και μέσον διαφύλαξης και μετάδοσης της ιστορικής μνήμης με σωστό τρόπο στα σημερινά παιδιά. Τέλος για το βιβλίο του μίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας, Κώστας Παναγόπουλος, αναφερόμενος στην σπουδαία προσωπικότητα και το επίκαιρο παράδειγμα του μεγάλου αυτού Αγίου Αυτοκράτορα. 

Εκ μέρους μάλιστα του Δημάρχου Αμαρουσίου χαιρετισμό απηύθηνε η αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Χαλιώτη. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Δήμητρα Σταύρου, ιστορικός και επιμελήτρια εκδόσεων, η οποία και αφηγήθηκε αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Με τα μουσικά ακούσματα από τον Στέφανο Δορμπαράκη στο κανονάκι και τον Νεκτάριο Σταματέλο στο νέυ, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στην Πόλη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, σε μια μουσική διαδρομή γεμάτη νοσταλγία και ηχοχρώματα. 

Βρείτε το βιβλίο από τις εκδόσεις Άθως στο 2105238305 και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 

---

Εκδόσεις Άθως

Κεντρική διάθεση Εκδόσεις Σταμούλη 

Αβέρωφ 2, Αθήνα 

2105238305

www.stamoulis.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις