Ο Κορυφαίος της Αγάπης

Το βιβλίο των Εκδόσεων Άθως, Ο Κορυφαίος της Αγάπης - Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός, σε συγγραφή του Κώστα Γ. Παναγόπουλου, διαγράφει ικανοποιητική πορεία στη βιβλιαγορά της Ελλάδας και της Κύπρου από τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ρουμανικά από τις Εκδόσεις Egumenita (2022). 

Ο Γέρων Ιωσήφ έφυγε για τη χαρά του Κυρίου του εν έτει 2009 καθώς τον αντίκρισε ολόκληρη η οικουμένη να χαμογελά μιάμιση ώρα μετά την κοίμησή του και το χαμόγελο του να αυξάνει κατά τη διάρκεια της Εξοδίου του. Έλεγε ο ίδιος: "Το φως δεν γεννάται με λόγια, με σχήματα, με υποκρίσεις. Το φως είναι φως. Είναι αρετή. Είναι καλοσύνη. Είναι πίστις. Είναι αγάπη. Άμα αυτά είναι πάνω μας, τότε και σιωπούντες λαλούμε". Το μεγαλύτερο χάρισμα του Γέροντος ήταν ότι γνώριζε άριστα το πώς να αποκρύβει την αγιότητά του, αν και τον πρόδιδε η παρουσία, η ομιλία, ο λυγμός, το βάθος της ορθόδοξης θεολογίας και το συναίσθημά του. 

Αγάπησε πολύ. Έκλαψε πολύ. Πέρασε πολλά. Είναι ο Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ο Κορυφαίος της Αγάπης, ο σπουδαίος της άσκησης, ο μεγάλος της υπομονής απέναντι στις θλίψεις μέσα στον βίο της έμπρακτης ταπείνωσης και της δια βίου αφανούς υπερπροσφοράς μέσα σε κάθε μοναδικής αξίας συμβολή του. 



Προμηθευτείτε το βιβλίο από τις Εκδόσεις Άθως



Ο Κορυφαίος της Αγάπης στη ρουμανική έκδοση του


Δημοφιλείς αναρτήσεις